top of page
RATIO RAVE.jpg

Ine
Apeldoorn

Moderne schilderkunst

Welkom. Bezoek de drie verschillende galerieën en zoom in door op een van de schilderijen te klikken. Je krijgt dan een beter beeld en extra informatie. Eenmaal een doek geselecteerd, kun je de pijltjestoetsen gebruiken om te navigeren.

Wie is Ine

De quote ‘Art is rebellion against the finiteness of life’ past prima bij me.

Dat opstandige in het feit dat alles vergankelijk is, herken ik en in die zin is schilderen een soort van vasthouden aan het leven. Net als de meeste mensen denk ik geregeld na over allerlei levensvraagstukken. Daarover verzamel ik bijzondere woorden uit allerlei talen. Die inspireren me voor een schilderij.

Het werkt ook andersom: soms schilder ik op intuïtie en soms moét ik schilderen door iets dat alsmaar in mijn hoofd zit. Mijn 'KOPFKINO'. Dan vind ik een woord dat daarbij past.

 

Inspiratie haal ik overal vandaan: uit de natuur, uit structuren, in musea en bij andere kunstschilders uit heden en verleden. Het liefst schilder ik abstract en geabstraheerde land- en zeeschappen. Met af en toe een uitstapje naar figuratief werk. In het kiezen van kleur en bij het maken van de compositie werk ik vooral op mijn gevoel.

 

Schilderen is voor mij ook een manier om om te gaan met de alledaagsheid van het bestaan.

Om letterlijk en figuurlijk kleur te geven aan de dag. Iets wat we allemaal kunnen gebruiken.

Als een werk van mij iemand anders kleur geeft in het leven, dan beschouw ik dat als een groot compliment.

 

Ine Apeldoorn

 

‘The Earth without Art is just eh’

bottom of page